24 Şubat 2012 Cuma

"8" Oyun Ve Açıkları

En çok oynanan ve sevilen bu 9 oyunların açıklarını bulduk.Sizlerle paylaşmak istedik.

Oyunlarda bulunan açıklar, sizi rakibinizin karşısında çaresiz bırakabildiği gibi yetenek, güç ve tecrübe kazanabilmeniz için kolay bir yol da sunabiliyor. Bazı açıklar ise meydana getirdiği komik durumla sizi güldürebiliyor. İşte bazıları kızdıran, bazıları güldüren, bazıları ise efsaneleşen 8 "oyun açığı":

1. The Legend of Zelda: Twilight Princess
 Wii'de oynanılan The Legend of Zelda:Twillight Princess'teki bir açık,sistemin SD kartında kişisel bir kod çalıştırmaya izin veriyordu. Bu ise kullanıcılara Wii'nin işletim sistemi yerine kendi yazılımlarını çalıştırmalarını sağlıyordu.

2. World of Warcraft - çatılarda dolaşma
World of Warcraft'ın ulaşması pek de kolay olmayan çatılarında dolaşmak, bir zamanlar oldukça eğlenceliydi. Ancak bunu yapmak, 2006'dan itibaren sunuculardan engellenmek için yeterli bir sebep haline geldi.

3. Call of Duty: Modern Warfare 2 - Javelin numarası
Call of Duty: Modern Warfare 2'de yer alan küçük bir hata, oyuncunun FGM-148 Javelin'i gerçekten ateşlemeden ateşlemesine izin veriyordu (el bombasını atarken FGM-148'i çıkarıp, farenin tuşunu basılı tutarak ve daha sonra ateşlemek için bırakarak). Hatadan faydalanabilmek isteyen oyuncu sadece ortalıkta dolaşabiliyor ve düşmanlarına fiziksel olarak vurabiliyor, ancak kendisini güçlü bir intihar komandosu haline getirebiliyordu.

4. Elder Scrolls 2: Daggerfall
Elder Scrolls serileri, görünüşe bakılırsa her seferinde oyuncuların işine yarayacak sağlam bir açıkla geliyor. Örneğin Daggerfall'da bir mağazaya girip kapanana dek beklediğinizde satıcı gözden kayboluyor ve taşıyabildiğiniz kadar pahalı takımı alabiliyorsunuz. Normal bir saatte geri dönerek, satıcıya kendi ürünlerini geri satmanız da mümkün.

5. Diablo ve Diablo II
Diablo'nun ilk oyunu, çoklu oyuncu oturumlarını Blizzard sunucularında değil sizin bilgisayarınızda saklıyordu. Bu ise sadece kendi karakterinizi inanılmaz güçlerle donatmanıza izin vermiyor, diğer oyuncuların karakterlerini PC'nize kaydederek onlarla oynamanızı da sağlıyordu.
Diablo II'de ise bot'ları sunucuda başarılı bir biçimde çalıştırabiliyor ve boss'ları öldürebiliyor, ödülleri daha sonra gerçek karakterinizle toplayabiliyordunuz.
6. Quake
Ünlü "Stanford Stoogebot", oyun ile sunucular arasına yerleşiyor ve karakterinizin hedefi ile ateş edişini denetliyordu. Böylece çevredeki düşmanları bir anda yok edebiliyordunuz.

7. Battlefield 3
Oyunun yayınlanmasının ardından kısa süre sonra oyuncular, multiplayer karşılaşmalarda kendi EOD bot'larını dost mühendisler tarafından vurdurarak inanılmaz derecede deneyim kazanabildiklerini keşfettiler.

8. Star Wars: The Old Republic--/getdown
Oyunda bir düşmanınız sizi herhangi bir güçle hedef aldığında sohbet penceresine "/getdown" yazabiliyor ve karakterinizi dans ettirebiliyordunuz. Bu komutunuz, düşmanınızın saldırısını da kesiyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder