28 Nisan 2012 Cumartesi

Samsung Apple'ı Geçmeyi Başardı!

Teknolojinin yaygın olarak kullanıldığı alanlardan mobil sektörüne dair şirketlerin son verileri açıklanmaya başlandı. Satış rakamları ve gelirler kategorisinde yapılan sıralama neticesinde cep telefonu üreticilerinin güncel durumları belli oldu.

Strategy Analytics'in çalışmasına göre mobil sektörün yeni lideri Samsung. Apple gibi önemli bir ismi geride bırakmayı başaran firma adeta rekor kırdı. 2011'in ilk çeyreğinde akıllı telefonlarda %12.2'lik bir paya sahip olan Samsung bunu 2012'nin ilk çeyreğinde %30.6'ya yükseltti.

Satış rakamlarıyla 40 milyar dolar gelir ve 4.4 milyar dolar kâr elde eden teknoloji devi finansal açıdan da parlak günler geçirmeye başladı.

Apple Liderliği Kaptırdı

iPad ve iPhone gibi ürünleriyle adeta teknolojiye yön vermeyi başaran ve bir süre önce en değerli marka seçilen Apple liderliği en yakın rakibine kaptırdı. Zira 2011'in ilk çeyreğinde %18.1 olan pazar payı bir yıl içinde sadece %24.1'e ulaşabildi.

35 milyon akıllı telefon satan Apple, aynı dönemde 39 milyar dolar gelir ve 11 milyar dolar kâr elde etti. Özellikle seri olarak çıkardığı iPhone ile ciddi bir kazanç ve popülarite elde eden firma, uzun zamandır sahibi olduğu birincilik kürsüsünü bu kez Samsung'a kaptırdı.

2. Sayfa - Samsung'un başarısının sırrı ne?

'Teknoloji tutkusu dinmek bilmeyen öğrenci' olarak tanınan yazarımız, sosyal medya ve internet gündemini adeta bir gölge gibi takip ediyor. Ek olarak çeşitli yazılım ve servis incelemeleriyle SDN okurlarına faydalı ipuçları veriyor.

View the original article here

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder